Деян Йосифов

 Personal Website & Blog

Telerik Academy

Written By: Деян

SEB-NinjaTelerik Academy е една инициатива за безплатно и качествено обучение на хора, желаещи да се реализират в ИТ индустрията. Право на кандидатстване в академията има абсолютно всеки желаещ, независимо от досегашния му опит с програмирането (дори този му опит да е абсолютно нулев).

Кандидатстването става с три приемни изпита – английски, IT Test и IQ Test, като стремежът на академията е да приеме максимален брой хора и единственото ограничение идва от материалната база, която все пак не може да поеме един безкраен поток от желаещи. Приемът е всеки септември месец и в продължение на 1 година студентите в академията преминават през едно изключително интензивно обучение, с множество изпити и домашни, които успяват да отсеят най-добрите и желаещи да успеят студенти, които в последствие получават възможност да се реализират успешно като ИТ специалисти в Телерик или в друга фирма. И най-невероятното е, че цялото това обучение е напълно безплатно, което поне за мен е абсолютен прецедент или поне аз до сега не бях чувал  за такава невероятна възможност.

Освен за присъствено обучение на курсисти, академията също така дава възможност и хора, които нямат времето или възможността да участват и кандидатстват, все пак да могат при желание да научат преподавания материал, тъй като всички материали към курсовете се качват в интернет абсолютно достъпно и безплатно.

Освен с курсовете в академията, които са ореантирани към хора търсещи работа в ИТ индустрията, Телерик също така организират и т.нар. Училищна академия, където те обучават отново напълно безплатно ученици, подготвяйки ги за ИТ олимпиади и даващи им една добра възможност след като завършат да намерят лесно своята успешна реализация.

Повече за тези инициативи може да намерите на telerikacademy.com и на academy.telerik.com. Друг изключително полезен линк би бил този към форума на академията, където се обсъждат ежечасно различни проблеми и задачи свързани с програмиране и съответно при нужда, човек винаги би могъл да потърси нещо и да намери търсеното в този форум.