Деян Йосифов

 Personal Website & Blog

За мен

Written By: Деян

102_4660Казвам се Деян Петров Йосифов. Роден съм на 05.09.1988 година в град Лом, където и съм живял до 13 годишна възраст.
След 7 клас ме приеха в Националната Природо-Математическа Гимназия в София (НПМГ “Акад. Любомир Чакалов”), където завърших средното си образование с пълно отличие през 2007 година. Престоят ми в математическата гимназия беше основният фактор, който повлия на интереса ми към математиката, който е не по-малък и до ден днешен. Както в училище така и по-късно в университета съм участвал в десетки (може би дори над 100 🙂 ) олимпиади и състезания по математика като от тях мога да се похваля с десетина успешни резултата, както от национални, така и от международни състезания.

След гимназията реших да уча Архитектура в УАСГ, където се дипломирах успешно януари 2013 година. По време на обучението ми в университета, успоредно с архитектурата, продължих активно да се занимавам с математика и с програмиране, което ме накара да помисля и за една алтернатива на професията архитект, каквато би могла да бъде една професия в ИТ сферата.

Така септември 2012 година реших да кандидатствам и да взема участие като студент в софтуерната академия на Телерик, която дава един чудесен шанс, както за качествено и практически насочено образование, така и за добра реализация с помощта на получените знания в професия в ИТ сферата.

Освен математиката, друго любимо хоби ми е туризмът (най-вече планинският), а също така и колоезденето. 🙂 Обичам също така често да се събирам и да играя футбол с приятели. В последно време ходя често да играя бадминтон в зала София и бих казал, че това определено се превърна в един от фаворитите ми сред любимите ми спортове. 🙂